Maximale inzetbaarheid met de nieuwe Xtreme VR tractie accu van Hoppecke

Met de nieuwe HOPPECKE-grid Xtreme VR pure loodaccu bewijst het populaire merk Hoppecke andermaal zijn innovatiekracht. Dankzij hun technologie kan deze accu optimaal worden gebruikt in toepassingen met frequente laad- en ontlaadcycli.

Het potentieel van deze technologie is om het aantal geïnstalleerde elektroden te maximaliseren, ook wel dunne-plaattechnologie genoemd. Het resultaat is een toename van het elektrochemische reactieoppervlak. Dit is in de regel alleen van toepassing bij cyclusbestendige en longlife-batterijen. Xtreme VR-batterijen zijn daarom niet alleen extreem krachtig, maar ook gekenmerkt door een lange levensduur.

Verlaagd risico van elektrolytstratificatie

De laad- en ontlaadprocessen vinden bij tractie batterijen plaats in cyclische toepassingen. De daarbij behorende transformatie van de actieve massa’s leidt meestal tot elektrolytstratificatie in AGM-batterijen en plaats door volumeverandering ook maximale druk op de batterijbehuizing. Een verminderde prestatie van het batterijsysteem is het gevolg. De Xtreme VR puur loodbatterijen zijn
daarom uitgerust met de ESS technologie (verbeterde stabiliteit). Een technologie die zich operationeel heeft bewezen.
Het risico van elektrolytstratificatie in cyclische toepassingen en de daarmee gepaard gaande vermindering van
ontladingsprestaties en levensduur worden succesvol tegengegaan.

Gegarandeerde stabiliteit

Daarnaast biedt de gepatenteerde en innovatieve SafeguardTec voor Top Terminal-varianten (optioneel verkrijgbaar) optimale maatvastheid over de gehele levensduur van de batterij. Verschillen in de celverbinding van een batterijblok, wat kan optreden vooral bij cyclische belasting en/of bij verhoogde omgevingstemperaturen en verminderen de prestaties, zijn daarmee geëlimineerd. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van de gehele batterijsysteem en leidt ook tot een nog langere levensduur.

Indubatt; dé specialist voor uw tractie accu

Indubatt is specialist in nieuwe en gebruikte tractie accu’s, voor bijvoorbeeld een heftruck, reachtruck of hoogwerker. Een tractie accu is een hele grote batterij die in een machine gaat. Er zijn verschillende merken die tractie accu’s leveren:

Daarnaast zijn er ook nog merken als Hawker, GNB, Toyota, Still, Midac en nog meer. Bij Indubatt zorgen wij dat de klant de juiste energie krijgt door de juiste tractie accu te leveren met de benodigde capaciteit. Heeft u een tractie accu nodig? Of bent u op zoek naar vakkundig advies over tractie accu’s?

Wij verhuren en verkopen nieuwe en gebruikte tractie accu’s. Wees slim en bekijk wat voor u de beste optie is. Wilt u graag dat een van onze experts hierover met u meedenkt? Wij staan voor u klaar!

Nog meer weten over traktiebatterijen?

Wil je meer weten over een bepaalde toepassing? Of heb je een specifieke vraag voor jouw voertuig, machine of batterij? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij staan vol enthousiasme klaar om vragen te beantwoorden en hun kennis te delen.

Ook ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in ons Energiecentrum, De Beverspijken 33 in Den Bosch (industrieterrein De Vutter). Hier laten we je zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van batterijen, laders, veiligheid en toebehoren.

De koffie staat klaar. Zien we je snel? – Indubatt, úw schakel in capaciteit