Automatisch watervulsysteem

De cellen van elke tractieaccu dienen regelmatig, na het laden, te worden bijgevuld met demiwater. Als dit niet zorgvuldig gedaan wordt, kan de batterij ernstige schade oplopen en de levensduur verkort worden. Daarom raden we aan om ten minste één keer per week het waterniveau te controleren en eventueel bij te vullen. Dit is vaak een tijdrovende handeling, het kost vaak enige moeite om alle batterijcellen goed bij te vullen. Daarom zijn er automatische vulsystemen ontwikkeld. Deze heten BFS-systemen (Battery Filling Station). Deze helpt u bij het vullen van de tractiebatterij. Inzet van een accu vulsysteem is efficiënter, sneller en veiliger. Bovendien gaat uw tractieaccu langer mee als deze correct wordt bijgevuld.

Demiwater vulsysteem nodig? Vraag Indubatt om advies! Wees slim en bekijk wat voor u de beste optie is. Wilt u graag dat een van onze experts hierover met u meedenkt? Wij staan voor u klaar!

Vragen over een BFS bijvulsysteem? Neem contact met ons op.

BFS-batterij bijvulsysteem tractie batterij accu

Voordelen automatisch vulsysteem

Met een vulsysteem voor uw tractieaccu investeert u in veiligheid en gemak. Uiteindelijk bespaart u ook op reparatie en onderhoud van uw tractieaccu omdat deze, indien deze correct gevuld wordt, langer meegaat. Andere voordelen van het bijvullen met een vulsysteem:

  • Verlenging van de batterijlevensduur
  • Zeer eenvoudig te installeren
  • In alle cellen is het niveau even hoog en correct
  • Na een korte instructie gemakkelijk mee te werken
  • Gebruik van hoogwaardig kwalitatief materiaal

Profiteer te allen tijde van onze uitstekende service. Altijd vakkundig advies gericht op uw wensen en budget,  acute levering van producten en alle accu’s en batterijladers zijn BMWT-gekeurd.

Verschillende BFS-systemen

Bij Indubatt kunt u terecht voor verschillende BFS-systemen. Er bestaan namelijk verschillende systemen, afhankelijk van uw batterij en toepassingen. Bijvoorbeeld de BFS3, Aquajet of Flow Rite. De meest gangbare is een vulsysteem gebaseerd op valdruk, hierbij wordt door middel van een vulvat gevuld. Naast de standaard BFS 3 doppen kunnen wij ook speciale doppen leveren met bijvoorbeeld centrale ontgassing. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de scheepsvaart.

Hoe werkt een BFS water bijvulsysteem?

Bij een watervulsysteem heeft elke batterijcel een vuldop met vlotter. Via een waterkoppeling en waterslang wordt automatisch het waterniveau in elke cel tot de juiste hoogte bijgevuld. Zonder het openen van de doppen wordt de batterij binnen enkele minuten correct en zonder te knoeien bijgevuld met demiwater.

Vraag een offerte aan: