Service en onderhoud tractiebatterijen

Zorgeloos doorwerken met het juiste onderhoudscontract voor uw tractie accu of batterijlader

Preventief tractieaccu onderhoud is dé manier om onverwachte stilstand en dure, grote reparaties te voorkomen. Wij verzorgen het totale onderhoud van uw tractiebatterij en batterijlader. Ook voor een keuring en/of reparaties aan uw batterij en -lader zijn wij er voor u, ongeacht of u bij ons huurt of koopt. Onze experts zijn deskundig in alle type en modellen batterijen en -laders. Want stilstand willen we allemaal voorkomen. We bieden u de mogelijkheid om het onderhoud aan de batterijen door ons te laten doen.

Maar ook voor keuringen en inspecties kunt u bij ons terecht, zoals de:

Wilt u meer informatie of advies? Neem contact met ons op via 073 – 633 0405 of gebruik ons contactformulier.

Tractie accu bijvullen

Om de tractiebatterij optimaal te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om periodiek gedemineraliseerd water (demi-water) bij te vullen NÁ het laden. Dit is van belang om schade aan de platen te voorkomen en de levensduur van de batterij te verlengen.

Gebruik NOOIT kraanwater en voeg nooit zuur toe aan de batterij!

Het bijvullen van uw batterij dient met zorg te worden uitgevoerd. Want te weinig water is gevaarlijk voor de platen, te veel water kan overlopen veroorzaken van onder andere het zuur wat weer schade aan batterij en machine tot gevolg heeft. Onze experts weten wat ze doen. Wij komen bij u langs en vullen de batterij op de juiste wijze met demi-water bij.

Water de-ioniser

Vult u liever zelf het water bij, maar u heeft niet het juiste water, demi-water? Wij leveren ook gedemineraliseerd water of een water de-ioniser. Met een water de-ioniser kunt u zelf gedemineraliseerd water maken. Wij leveren bij u op locatie of u kunt het bij ons op komen halen.

Automatisch vulsysteem: lagere kosten en optimale batterij conditie

Maak gebruik van het BFS-systeem, Battery Filling Station – systeem en u investeert in veiligheid en gemak. Inzet van het BFS-systeem is efficiënter, sneller en uiteindelijk is het kostenverlagend.

Andere voordelen van het gebruik van dit BFS-systeem zijn:

 • In alle cellen is het niveau even hoog en correct
 • Verlenging van de batterijlevensduur
 • Het is zeer eenvoudig te installeren
 • Gebruik van hoogwaardig kwalitatief materiaal

Hoe werkt dit systeem?

Dit vulsysteem wordt gebruikt om het waterniveau automatisch te regelen. Elke cel heeft een BFS vuldop met een vlotter. Via een waterkoppeling en een waterslang wordt het waterniveau automatisch in elke cel op de juiste hoogte aangevuld.

De visuele controle van het juiste niveau is eenvoudig af te lezen door de stand van de vlotterindicator in de dop. Zonder het openen van de celdop is de batterij binnen enkele minuten correct en zonder morsen bijgevuld.

Wilt u meer weten? Kijk dan bij onze downloads voor een uitgebreidere uitleg – Automatisch vulsysteem Aqualevel of neem contact met ons op.  Onze experts staan u graag te woord.

Laat uw tractie batterij en batterij altijd onderhouden door een deskundige. Heeft u die niet zelf in huis? Wij kunnen dit voor u verzorgen via één van onze onderhoudscontracten.

Watervulvat tractie batterij accu heftruck
Watervulsysteem tractie batterij accu heftruck

Schoonmaken tractiebatterij en -lader

De batterij en -lader worden vies door het (dagelijks) gebruik. Door regelmatig de batterij en -lader schoon te maken wordt de levensduur verlengd. Maar het voorkomt ook kruipstroom en corrosie.

Voor het schoonmaken van de batterij wordt uitsluitend schoon water of Battery Cleaner gebruikt. Dus geen terpentine, wasmiddel of andere schoonmaakmiddelen. Ook de container waar de batterijcellen inzitten, moet schoon en droog blijven.

Laat tractiebatterij onderhoud altijd over aan een deskundige. Heeft u die niet zelf in huis? Wij kunnen dit voor u verzorgen via één van onze onderhoudscontracten. Neem contact met ons op, 073 – 633 0405.

Schoonmaken tractie batterij accu heftruck

Periodiek onderhoudscontract tractiebatterij

Geen omkijken naar, wij ontzorgen u. Anticipeer op onverwachte reparaties en verminder stilstand van uw machine / voertuig.

Bij het gebruik van een (wissel)batterij en/of -lader voor een langere periode is het van belang dat er ook onderhoud wordt uitgevoerd. Hierdoor voorkomt u onverwachte down-time. Onze experts kunnen uw onderhoud periodiek verzorgen. Deze preventieve aanpak voorkomt onverwachte stilstand doordat beschadigingen vroegtijdig worden opgemerkt en verhoogt de veiligheid van uw medewerkers.

Ook het schoon en droog houden van de batterij en het voorkomen van droogstaan van de cellen horen bij dit periodieke onderhoudscontract.

Uw voordelen:

 • Voorkom onverwachte stilstand
 • Langere levensduur van de batterij
 • Vroegtijdig signaleren van noodzakelijke reparaties
 • Verhoogde veiligheid door systematische controle van kabels en stekkers
 • Onderhoudskosten kunnen vooraf worden gebudgetteerd.

We komen periodiek langs om het tractiebatterij onderhoud uit te voeren bij u op locatie. Hoe vaak dit is, is afhankelijk van uw toepassing en gebruik.

Mogelijke onderhoudshandelingen zijn:

 • Water bijvullen (afhankelijk van type batterij)
 • Schoonmaken
 • Checken van kabels, stekkers, cellen
 • Bij gebruik van een Wi-iQ zullen we de resultaten uitlezen, interpreteren en met u bespreken
 • Standaard visuele batterijcheck.

Laat uw batterij altijd onderhouden door een deskundige. Heeft u die niet zelf in huis? Wij kunnen dit voor u verzorgen via één van onze onderhoudscontracten.

Zuur meten tijdens onderhoud bij tractie accu heftruck batterij

All-in onderhoudscontract

Met een All-in onderhoudscontract houden wij de batterij volledig in topvorm. Zo bent u verzekerd van een goedwerkende batterij, en voorkomt u stilstand. Het standaardonderhoud en werkzaamheden zijn hier inbegrepen.

Mochten er reparaties nodig zijn, die niet binnen het contract vallen, weet u van ons vooraf wat de kosten zullen zijn.

Uw voordelen op een rijtje:

 • Maximale beschikbaarheid en inzetbaarheid van de batterij
 • Verhoogde veiligheid door toezicht onderhoud van experts
 • Geen onverwachte reparaties
 • Onderhoudskosten zijn vooraf gebudgetteerd
 • Onderdelen snel geleverd
 • Altijd gespecialiseerde experts die uw onderhoud uitvoeren
 • U staat niet voor onverwacht hoge kosten.

Laat tractiebatterij onderhoud altijd uitvoeren door een deskundige. Heeft u die niet zelf in huis? Wij kunnen dit voor u verzorgen via één van onze onderhoudscontracten.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op, 073 – 633 0405.

All-in onderhoudscontract Indubatt batterij tractie accu heftruck

Service op aanvraag

Deze service is interessant voor u als u zelf uw onderhoud wilt plannen. Of wanneer u een eigen technische dienst heeft die het standaardonderhoud uitvoert, maar uw eigen technici geen raad weten met een complex probleem. Neem contact op met onze experts en we komen bij u op locatie.

Laat uw batterij altijd onderhouden door een deskundige. Heeft u die niet zelf in huis? Wij kunnen dit voor u verzorgen via één van onze onderhoudscontracten. Neem contact met ons op, 073 – 633 0405.

Service op maat Tractiebatterijen Indubatt Verkoop Verhuur Onderhoud Inspectie

Download: Indubatt onderhoudskaart

Alle informatie over tractiebatterij onderhoud kunt u vinden in onze overzichtelijke onderhoudskaart. Deze is gratis te downloaden. Print het uit, en hang de kaart op in de werkplaats waar het onderhoud aan de accu’s wordt gedaan.

Vraag een offerte aan: