Heftruck capaciteit drukke maanden

Voorkom te weinig capaciteit tijdens de drukke maanden

De (na)zomer loopt ten einde. Dat betekent dat we alweer vooruit kunnen kijken naar de drukste maanden van het jaar voor bedrijven in bijvoorbeeld de retail en logistiek: de feestdagenperiode. Vanaf Black Friday, dit jaar op 26 november, neemt de druk op bedrijven toe. Ieder jaar opnieuw worden weer records verbroken rondom het aantal aankopen van consumenten of bedrijven rondom deze feestdagen. Erg goed natuurlijk voor uw omzet, maar in de praktijk zien we vaak dat bedrijven niet voldoende zijn voorbereid op deze drukte. Enerzijds door personeelstekorten of ruimtegebrek, maar anderzijds ook door weinig capaciteit van uw heftrucks of ander intern transportmaterieel.

Tips voor langere levensduur tractie accu

Tips voor een langere levensduur van uw tractie accu

We zien het vaak in de praktijk: er wordt te lang doorgereden met dezelfde tractie accu voor het interne transportmaterieel. Regelmatig onderhoud aan een tractie accu is essentieel voor een langere levensduur. Bovendien zorgt goed onderhoud ervoor dat de accu beter presteert. Regelmatig onderhoud (laten) uitvoeren klinkt vaak tijdrovend en kostbaar. Het gevolg: men rijdt langer door met dezelfde batterij. Niet alleen kan dit voor schade zorgen aan de tractie accu, het kan ook schade veroorzaken aan de heftruck (of andere machine) zelf. De kosten van zo’n reparatie of vervanging liggen natuurlijk nog vele malen hoger. Daarnaast gaat de accu aanzienlijk sneller leeg als de conditie van de accu slecht is. Wat is belangrijk voor een langere levensduur van uw tractie accu? Wat kun u zelf doen en wanneer is onderhoud noodzakelijk?

Wat is een hijsjuk en waarvoor gebruikt u een hijsjuk

Wat is een hijsjuk en waarvoor gebruiken we deze?

Een hijsjuk is een veelgebruikt hulpmiddel binnen bepaalde bedrijven of organisaties. Een hijsjuk wordt gebruikt om lange, grote of zware voorwerpen mee te hijsen. Een hijsjuk wordt ook wel een evenaar, hijsmiddel of hijswerktuig genoemd. Bij Indubatt gebruiken we een hijsjuk geregeld om een zware tractieaccu of batterij veilig mee te kunnen optillen en verplaatsen. Hoe gebruikt u een hijsjuk precies en wanneer? In dit blog vertellen we hier meer over.

Welk type heftruck accu kies ik voor mijn inzet?

Welk type heftruck accu kies ik voor mijn inzet?

Heeft u onlangs een nieuwe of gebruikte elektrische heftruck aangeschaft, en bent u nu op zoek naar de juiste heftruck accu? Of is uw heftruck toe aan een nieuwe, passende heftruck batterij? De juiste accu voor uw heftruck is afhankelijk van een aantal factoren. Het is van belang dat u de juiste accu kiest voor uw inzet om zo het maximale uit de heftruck te halen. In dit blog leggen we uit wat belangrijk is in de keuze en welke type accu’s er zijn.

Tips voor het veilig laden van tractie accu's

Tips voor het veilig laden van een tractie accu

Veel machines, zoals heftrucks, hoogwerkers of zijladers, worden tegenwoordig elektrisch aangedreven door een tractie accu of batterij. Deze accu’s moeten op een correcte manier geladen worden. Veiligheid bij het laden is namelijk erg belangrijk. Niet correct laden of onder de verkeerde omstandigheden kan zeer gevaarlijk zijn voor de veiligheid op de werkvloer.

Wanneer is de accu van een heftruck aan vervanging toe?

Wanneer is de accu van een heftruck aan vervanging toe?

Een accu van een heftruck heeft gemiddeld een levensduur van 1.200 tot 1.600 ontladingen. Maar hoeveel jaar is “1.600 ontladingen” nou eigenlijk? En wat kan ik doen om de levensduur van mijn heftruck accu te verlengen terwijl deze wel optimaal blijft presteren?

Onderhoud aan een heftruck batterij

Wat houdt onderhoud aan een heftruck batterij in?

Wat houdt onderhoud aan een heftruck batterij in? Een heftruck moet altijd werken. Althans, wanneer we die nodig hebben. Voor sommige bedrijven is dat 24/7, voor andere bedrijven is het ‘slechts’ een aantal uren per dag. Maar onderhoud aan een heftruck batterij is altijd noodzakelijk.

tractie accu batterij in koude omstandigheden

Hoe werkt een tractiebatterij optimaal in koude omstandigheden?

Machines in een koude omgeving (onder het vriespunt) gedragen zich anders dan in ‘normale’ temperaturen. Heeft uw pompwagen of heftruck een tractie accu? Dan is het noodzakelijk om een aanpassing te (laten) doen aan de batterij.

Schade aan container tractiebatterij

Wat te doen bij schade aan een tractiebatterij container?

Wat te doen bij schade aan een tractiebatterij container? Bij schade of slijtage aan de container van een tractiebatterij is het van belang om deze te vervangen. De batterijcontainer is behandeld met een speciale coating. Deze moet intact blijven. Beschadigingen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld het vallen van de batterij of doordat er langere tijd zuur […]

testruimte tractie accu batterijen reviseren regenereren herstellen opknappen

Regeneratie van een tractie accu. Wat is dat?

Regeneratie van een tractie accu. Wat is dat? Het regenereren is het weer optimaliseren van een gebruikte accu. Bij Indubatt krijgt elke batterij een tweede leven en we zorgen dat de tractie accu weer wordt opgeknapt voor de benodigde inzet. Dit kan door bijvoorbeeld het herstellen van het zuur in de cellen tot het vervangen […]