aandachtspunten als heftruck accu lang stil staat

Aandachtspunten als een heftruck accu lang heeft stil gestaan

Maakt u in uw magazijn of productiebedrijf gebruik van elektrische heftrucks? Dan krijgt u er wel eens mee te maken dat een of meer heftrucks een tijdje stil staat. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie of een rustige periode, wanneer niet alle heftrucks worden gebruikt. Vaak krijgen wij de vraag waar rekening mee gehouden dient te worden in deze gevallen als een heftruck accu langere tijd heeft stil gestaan.

wat is vereffeningslading?

Wat is een vereffeningslading?

Tractie accu’s geven stroom door ontlading van de cellen. Een tractie accu dient dus ook weer te worden opgeladen zodat deze blijft functioneren. Dat klinkt misschien niet heel moeilijk, maar is in feite een heel gecompliceerd proces. Het opladen gebeurt met een batterijlader. Deze heb je in allerlei vormen, maten en soorten. De keuze voor de juiste batterijlader voor uw tractie accu is van cruciaal belang voor een langere levensduur van uw accu. Sommige batterijladers bevatten een extra functie: vereffenen. In dit blog lichten we toe wat een vereffeningslader is en wanneer deze moet worden ingezet.

Mijn heftruck accu borrelt, wat nu?

Mijn heftruck accu borrelt of kookt, wat nu?

Regelmatig krijgen we vragen van ongeruste tractie accu gebruikers dat de accu begint te borrelen of koken. In sommige situaties kan dit zelfs leiden tot het overkoken van de batterij. Hoewel dit misschien ernstig lijkt, gebeurt het best vaak en is het gemakkelijk te voorkomen. In dit blog vertellen we meer.

Heftruck capaciteit drukke maanden

Voorkom te weinig capaciteit tijdens de drukke maanden

De (na)zomer loopt ten einde. Dat betekent dat we alweer vooruit kunnen kijken naar de drukste maanden van het jaar voor bedrijven in bijvoorbeeld de retail en logistiek: de feestdagenperiode. Vanaf Black Friday, dit jaar op 26 november, neemt de druk op bedrijven toe. Ieder jaar opnieuw worden weer records verbroken rondom het aantal aankopen van consumenten of bedrijven rondom deze feestdagen. Erg goed natuurlijk voor uw omzet, maar in de praktijk zien we vaak dat bedrijven niet voldoende zijn voorbereid op deze drukte. Enerzijds door personeelstekorten of ruimtegebrek, maar anderzijds ook door weinig capaciteit van uw heftrucks of ander intern transportmaterieel.

Tips voor langere levensduur tractie accu

Tips voor een langere levensduur van uw tractie accu

We zien het vaak in de praktijk: er wordt te lang doorgereden met dezelfde tractie accu voor het interne transportmaterieel. Regelmatig onderhoud aan een tractie accu is essentieel voor een langere levensduur. Bovendien zorgt goed onderhoud ervoor dat de accu beter presteert. Regelmatig onderhoud (laten) uitvoeren klinkt vaak tijdrovend en kostbaar. Het gevolg: men rijdt langer door met dezelfde batterij. Niet alleen kan dit voor schade zorgen aan de tractie accu, het kan ook schade veroorzaken aan de heftruck (of andere machine) zelf. De kosten van zo’n reparatie of vervanging liggen natuurlijk nog vele malen hoger. Daarnaast gaat de accu aanzienlijk sneller leeg als de conditie van de accu slecht is. Wat is belangrijk voor een langere levensduur van uw tractie accu? Wat kun u zelf doen en wanneer is onderhoud noodzakelijk?

Wat is een hijsjuk en waarvoor gebruikt u een hijsjuk

Wat is een hijsjuk en waarvoor gebruiken we deze?

Een hijsjuk is een veelgebruikt hulpmiddel binnen bepaalde bedrijven of organisaties. Een hijsjuk wordt gebruikt om lange, grote of zware voorwerpen mee te hijsen. Een hijsjuk wordt ook wel een evenaar, hijsmiddel of hijswerktuig genoemd. Bij Indubatt gebruiken we een hijsjuk geregeld om een zware tractieaccu of batterij veilig mee te kunnen optillen en verplaatsen. Hoe gebruikt u een hijsjuk precies en wanneer? In dit blog vertellen we hier meer over.

Welk type heftruck accu kies ik voor mijn inzet?

Welk type heftruck accu kies ik voor mijn inzet?

Heeft u onlangs een nieuwe of gebruikte elektrische heftruck aangeschaft, en bent u nu op zoek naar de juiste heftruck accu? Of is uw heftruck toe aan een nieuwe, passende heftruck batterij? De juiste accu voor uw heftruck is afhankelijk van een aantal factoren. Het is van belang dat u de juiste accu kiest voor uw inzet om zo het maximale uit de heftruck te halen. In dit blog leggen we uit wat belangrijk is in de keuze en welke type accu’s er zijn.

Tips voor het veilig laden van tractie accu's

Tips voor het veilig laden van een tractie accu

Veel machines, zoals heftrucks, hoogwerkers of zijladers, worden tegenwoordig elektrisch aangedreven door een tractie accu of batterij. Deze accu’s moeten op een correcte manier geladen worden. Veiligheid bij het laden is namelijk erg belangrijk. Niet correct laden of onder de verkeerde omstandigheden kan zeer gevaarlijk zijn voor de veiligheid op de werkvloer.

Wanneer is de accu van een heftruck aan vervanging toe?

Wanneer is de accu van een heftruck aan vervanging toe?

Een accu van een heftruck heeft gemiddeld een levensduur van 1.200 tot 1.600 ontladingen. Maar hoeveel jaar is “1.600 ontladingen” nou eigenlijk? En wat kan ik doen om de levensduur van mijn heftruck accu te verlengen terwijl deze wel optimaal blijft presteren?

Onderhoud aan een heftruck batterij

Wat houdt onderhoud aan een heftruck batterij in?

Wat houdt onderhoud aan een heftruck batterij in? Een heftruck moet altijd werken. Althans, wanneer we die nodig hebben. Voor sommige bedrijven is dat 24/7, voor andere bedrijven is het ‘slechts’ een aantal uren per dag. Maar onderhoud aan een heftruck batterij is altijd noodzakelijk.