Schade aan container tractiebatterij

Wat te doen bij schade aan een tractiebatterij container?

Wat te doen bij schade aan een tractiebatterij container? Bij schade of slijtage aan de container van een tractiebatterij is het van belang om deze te vervangen. De container is behandeld met een speciale coating. Deze moet intact blijven. Beschadigingen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld het vallen van de batterij of doordat er langere tijd zuur […]

testruimte tractie accu batterijen reviseren regenereren herstellen opknappen

Regeneratie van een tractie accu. Wat is dat?

Regeneratie van een tractie accu. Wat is dat? Het regenereren is het weer optimaliseren van een gebruikte accu. Bij Indubatt krijgt elke batterij een tweede leven en we zorgen dat de tractie accu weer wordt opgeknapt voor de benodigde inzet. Dit kan door bijvoorbeeld het herstellen van het zuur in de cellen tot het vervangen […]

Waterniveau batterij cel

Wat is een BSF water bijvulsysteem?

Wat is een watervulsysteem? Bij een watervulsysteem heeft elke batterijcel een vuldop met vlotter. Via een waterkoppeling en een waterslang wordt het waterniveau automatisch in elke cel op de juiste hoogte aangevuld. De visuele controle van het juiste niveau is eenvoudig af te lezen door de stand van de vlotter-indicator in de dop.

Gebruik en onderhoud van tractie batterij accu heftruck

Hoe onderhoud ik mijn batterij?

Hoe onderhoud ik mijn tractie batterij van mijn heftruck? Dagelijks, wekelijks, maandelijks en zelfs jaarlijks is het noodzakelijk om de tractie accu te onderhouden. Hierdoor voorkomt u stilstand van uw elektrische voertuig. U investeert in uw eigen voer- en/of vaartuig. Preventief onderhoud is dé manier om onverwachte stilstand en dure, grote reparaties te voorkomen.

accu laadstation inrichten

5 tips voor het inrichten van een acculaadstation

5 Tips voor het inrichten acculaadstation Elektrische toepassingen worden steeds belangrijker in het dagelijks gebruik. Het opladen van de batterijen is een zeer essentieel onderdeel van onze 24-uurs economie waar we momenteel in leven.

Hijsjuk tractie accu heftruck

Waar moet u op letten bij een hijsjuk?

Veilig een batterij (verticaal) wisselen Om een heftruck continu, 24/7, te laten rijden, is vaak een wisselbatterij nodig. Het wisselen van een traktiebatterij is een ‘zware’ aangelegenheid. Met een hijsjuk is dit klusje veilig en zo geklaard.

hoeveel kost een heftruck

Hoe duur is een heftruck?

Hoe duur is een heftruck? In de wereld van intern transport is een heftruck een onmisbaar onderdeel van het logistieke proces. Dit voertuig zorgt ervoor dat de pallets met de producten uit de vrachtwagen worden gehaald en naar de magazijnen en stellingen worden gebracht. Zo’n schakel is dus kostbaar. Maar hoe duur is nu eigenlijk […]

tractiebatterij of traktiebatterij

Een tractiebatterij of traktiebatterij, wat is juist?

We zien op het internet beide varianten voorbij komen, de een schrijft tractiebatterij en de ander traktiebatterij. Wat is juist? Voor het schrijven van woorden met een c of een k zijn er weinig vaste afspraken. Wel zijn er een aantal richtlijnen en vuistregels opgesteld, maar uitzondering zullen altijd blijven bestaan.

wat is een batterij monitor Wi-iQ

Wat is een batterijmonitor?

Een batterijmonitor is een apparaatje wat op de batterij wordt gemonteerd. Deze monitor registreert een aantal batterijgegevens, zoals: ampère-tijden geladen / ontladen, temperatuur van de batterij, spanning en elektrolyt niveau (via een optionele externe sensor).

Traktiebatterijen Indubatt

Traktiebatterijen huren of kopen

“Het Corona virus treft ons allemaal, privé en zakelijk. Onze bijdrage in deze bijzondere tijden is dat we nóg sneller onze energiepakketten (traktiebatterijen, laders, accu’s) bij onze klanten in de vitale sectoren leveren, zoals ziekenhuizen, distributiecentra en logistieke sector. Ook storingen en noodzakelijk onderhoud krijgt voorrang zodat iedereen het belangrijke werk kan blijven doen. ….” […]