Tractie accu

Indubatt is specialist in nieuwe en gebruikte tractie accu’s, voor bijvoorbeeld een heftruck, reachtruck of hoogwerker. Een tractie accu is een hele grote batterij die in een machine gaat. Er zijn verschillende merken die tractie accu’s leveren, zoals FIAMM Motive Power, Enersys, Jungheinrich, Hawker, GNB, Toyota, Still, Motrac Linde, Hoppecke, Midac, en nog veel meer.

Bij Indubatt zorgen wij dat de klant de juiste energie krijgt door de juiste tractie accu te leveren met de benodigde capaciteit. Heeft u een tractie accu nodig? Of bent u op zoek naar vakkundig advies over tractie accu’s?

Wij verhuren en verkopen nieuwe en gebruikte tractie accu’s. Wees slim en bekijk wat voor u de beste optie is. Wilt u graag dat een van onze experts hierover met u meedenkt? Wij staan voor u klaar!

Vragen over een tractie accu? Neem contact met ons op.

Onderhoud-Service Meten batterijvloeistof zuur bij heftruck batterij accu

Ga net als veel andere bedrijven elektrisch!

De toepassingen van een tractie accu zijn legio. Zo rijdt een heftruck op een accu, maar ook een hoogwerker en een reachtruck. Vooral machines die gebruikt worden in de branche warehousing worden altijd aangedreven door een batterij.

Wat dacht u van ziekenhuizen? Hier worden accu’s ingezet om de schrobmachines van de schoonmakers voort te stuwen. Net als het catering-karretje dat tegenwoordig elektrisch aangedreven wordt. Het elektrificeren van machines heeft momenteel in veel branches een hoge prioriteit.

Het logistieke proces is al jaren aan het elektrificeren. Nu zit er in een elektrische auto of vrachtwagen geen tractie accu, maar een lithium batterij of een waterstof brandstofcel. De techniek blijft zich verder ontwikkelen met als doel om milieubewuster en duurzamer te zijn.

Profiteer te allen tijde van onze uitstekende service. Altijd vakkundig advies gericht op uw wensen en budget,  acute levering van producten en alle accu’s en batterijladers zijn BMWT-gekeurd.

Tractie accu huren

Wilt u een tractie accu huren? Indubatt verhuurt tractie accu’s van diverse merken. Het huren van een accu voor uw heftruck of reachtruck heeft grote voordelen.

  • Geen hoge aanschafkosten.
  • Vooraf inzicht in de kosten.
  • Uw liquiditeit wordt niet belast, geen hoge investeringskosten.
  • Altijd de juiste capaciteit.

Gebruikte tractie accu kopen

Koopt u liever een tractie accu? Wij hebben gebruikte accu’s voor de verkoop direct op voorraad. Het kopen van een tractie accu heeft ook veel voordelen.

  • Goede investering in uw eigen heftruck.
  • Over een aantal jaar toe aan een nieuwe? Dan is de huidige batterij nog steeds geld waard.
  • Bij Indubatt kunt u deze accu gewoon inruilen voor de huidige waarde.

Reparatie heftruck accu

Er zijn diverse ‘standaard’ reparaties die aan een tractie accu gedaan worden. Dit zijn onder andere: water bijvullen, schoonmaken batterij en -lader en het meten van de accuspanning per cel. Bij Indubatt bieden wij u ook een service contract aan, waarin u verlicht wordt van deze taken. Hierdoor bent u verzekerd van een zorgeloos gebruik van uw heftruck en de accu.

De techniek van een tractie accu

Een accu is opgebouwd uit cellen. Elke cel levert 2 Volt energie. Eén cel heeft negatieve én positieve platen. Er is altijd één negatieve plaat meer dan een positieve plaat.

Naast deze platen is er ook een vloeistof aanwezig. Dit is het elektroliet. In de volksmond wordt dit ook wel het accuzuur genoemd. Dit zuur is essentieel om de chemische reactie tussen de positieve en negatieve platen te laten plaatsvinden.

Bij dit elektroliet zit ook water, geen kraanwater maar gedemineraliseerd water (= demi water).

Door gebruik van de accu is het noodzakelijk om de vloeistof op peil te houden. Dit houdt in dat het niveau van het accuzuur periodiek gecheckt moet worden. Mocht het accuzuur te laag zijn, dan dient het aangevuld te worden met gedemineraliseerd water. Het bijvullen wordt altijd gedaan ná het laden.

Onderhoud verlengt de levensduur

De onderhoudswerkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van de intensiteit van de inzet van de machine. Wordt een heftruck slechts twee keer per dag gebruikt om in de ochtend pallets naar buiten te rijden en in de avond alles weer naar binnen te zetten, vergt het vele malen minder onderhoud dan wanneer een heftruck een volle werkdag ingezet wordt.

Het goed en frequent onderhouden van de batterij zorgt er voor dat de levensduur wordt verlengd. Het traceren van (kleine) mankementen worden dan snel gesignaleerd en hersteld.

Er zijn onderhoudswerkzaamheden die dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks uitgevoerd dienen te worden. Heeft u niet de juiste kennis in huis? Dan staat ons team van experts voor u klaar om te ondersteunen, te adviseren en/of taken over te nemen. Zo bent u maximaal verzekerd van een optimale tractie accu voor uw machine!