Trak Air

Het tussentijds opladen van een tractiebatterij is normaliter uit den boze. Er ontstaat een probleem in de circulatie van het elektrolyt, waardoor er schade ontstaat aan de binnenkant van de accu. Dit is iets wat ogenschijnlijk eenvoudig voorkomen kan worden door correct te laden. In de praktijk zien we echter vaak dat tractiebatterijen toch met regelmaat op de verkeerde manier worden geladen. Kostbare fouten die gelukkig zeer effectief voorkomen kunnen worden wanneer u bij Indubatt een tractiebatterij met Trak Air systeem afneemt. Heeft u al een vloot tractiebatterijen welke u wilt laten voorzien van Trak Air systeem? Ook dan staan wij voor u klaar! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Voordelen van het Trak Air systeem

 • Tussentijds laden zonder schade mogelijk!
  Tijdens de lunchpauze de tractiebatterij even aan de lader hangen? Dankzij dit systeem is het geen probleem. Het elimineert het risico op zeer kostbare fouten en verhoogt het gebruiksgemak.
 • Veel sneller laden!
  Het laden gaat tot wel drie uur sneller dan voorheen!
 • Uw batterij gaat langer mee
  De batterij wordt minder warm tijdens het laden, waardoor de levensduur van de batterij wordt verlengd.
 • Minder water verbruik
  Het waterverbruik wordt drastisch gereduceerd met deze technologie. De nalading is namelijk korter, doordat het elektrolyt direct tijdens het laden wordt gemengd. Hierdoor wordt er minder water gesplitst en verdampt.

Vragen over het Trak Air systeem?

tractiebatterij van Indubatt

Zo zorgt Trak Air ervoor dat tussentijds laden mogelijk wordt

Het Trak Air systeem is een slimme oplossing, ontworpen om de efficiëntie en levensduur van tractiebatterijen te optimaliseren. Dit wordt bereikt door gecontroleerd en onder druk lucht te injecteren in de cellen van de batterij. Hierdoor komt de zuurcirculatie op gang, iets wat anders alleen gebeurt tijdens het ontladen. Doordat de zuurcirculatie op gang komt wordt tussentijds laden mogelijk gemaakt, daar waar dit normaliter forse schade toebrengt aan een tractiebatterij. Trak Air helpt bij het handhaven van een optimale temperatuur en het voorkomen van schadelijke gaseffecten. Daarmee zorgt Trak Air ervoor dat het tussentijds laden mogelijk is zonder de levensduur van de batterij te verminderen.

De gevolgen van tussentijds laden zonder Trak Air systeem

Tijdens het opladen van een tractiebatterij komt er zwavelzuur vrij uit de platen. Deze chemische reactie zorgt ervoor dat het zware zuur naar de onderkant van de cel zakt. Wanneer de tractiebatterij correct wordt opgeladen, inclusief de nalading, wordt het zuur gemengd met het elektrolyt. Bij een tussenlading, zonder nalading, blijft het zuur echter op de bodem van de batterijcellen, wat de platen beschadigt. Dit leidt ertoe dat de massa in de platen geleidelijk loskomt of slijt en vervolgens in het elektrolyt en de slibruimte van de cel terechtkomt. Dit proces kan de tractiebatterij snel beschadigen. Het gevolg? De capaciteit van uw tractiebatterij gaat merkbaar omlaag. Tussenladingen vergroten niet de kans dat uw tractiebatterij vroegtijdig vervangen moet worden; het is een vast gegeven.

versleten tractiebatterij na te veel tussenladingen

Indubatt, uw schakel in capaciteit

Als erkend verhuurder, gespecialiseerd in tractie accu’s en batterijladers voor elektrische voertuigen en machines, bieden wij oplossingen voor zowel korte als langdurige behoeften. Sinds 2009 zijn we actief in het leveren van zowel gebruikte als nieuwe batterijen en laders. Onze uitgebreide kennis en expertise stellen ons in staat om klanten effectief te ondersteunen in hun behoefte aan (tijdelijk verhoogde) capaciteit. Wij zijn niet alleen uw adres voor verhuur, maar ook voor de aankoop van zowel nieuwe als gebruikte batterijen en laders. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

overzicht tractiebatterijen aan lader

Vraag een offerte aan: