De voordelen van tractiebatterijen huren in de logistiek

Intern transport is de slagader van een logistiek bedrijf met een groot magazijn of distributiecentrum. Tractiebatterijen zorgen ervoor dat de heftrucks, stapelaars en palletwagens altijd inzetbaar zijn en over de juiste capaciteit beschikken. Indubatt begrijpt met welke uitdagingen logistieke bedrijven te maken hebben en biedt de perfecte oplossing aan om de betrouwbaarheid van uw vloot te waarborgen. In dit artikel geven we u meer uitleg over onze verhuuroplossingen, voor extra flexibiliteit, financiële daadkracht en tijdwinst. Kiest u na het lezen van dit stuk toch liever voor koop? Weet dan dat u ook in dit geval bij Indubatt aan het juiste adres bent. Wij bieden een ruime voorraad nieuwe tractie accu’s en gebruikte tractiebatterijen voor alle gangbare merken intern transport.

De uitdagingen van de logistiek

In de logistiek stuiten bedrijven op enkele uitdagingen bij het managen van intern transport en de bijbehorende tractiebatterijen.

Alles draait om veiligheid en het hooghouden van de efficiëntie en productiviteit. Stel dat een distributiecentrum regelmatig kampt met vertragingen door het vervangen van lege batterijen. Dit kan de doorvoersnelheid van goederen vertragen en de efficiëntie van het hele proces in gevaar brengen. Naast kosten brengt dit imagoschade mee die altijd voorkomen moet worden.

Vele soorten tractiebatterijen maken beheer in logistiek lastig

Indubatt’s verhuurconstructie biedt een ideale oplossing voor logistieke bedrijven die een diversiteit aan batterijen beheren voor verschillende soorten intern transport. Denk hierbij aan heftrucks van verschillende merken met elk hun eigen batterijvereisten en voltages. Dit kan een uitdaging vormen voor het beheer en onderhoud van deze batterijen.

Ieder merk, iedere voltage, één leverancier

Met Indubatt’s huurconstructie kunnen bedrijven echter profiteren van een flexibele aanpak, waarbij batterijen van alle merken en typen beschikbaar zijn voor verhuur. Dit elimineert de noodzaak om te investeren in een specifiek type batterij of om meerdere leveranciers te beheren. Bovendien zorgt het ervoor dat bedrijven altijd over batterijen beschikken die perfect passen bij hun diverse transportmiddelen, waardoor operationele efficiëntie en flexibiliteit worden gemaximaliseerd.

Kostenbeheersing

Het beheersen van kosten is een voortdurende uitdaging voor logistieke bedrijven. Het kopen en onderhouden van tractiebatterijen kan behoorlijk in de papieren lopen. Dit legt een flinke druk op de financiën van een bedrijf en kan het behalen van winstmaximalisatie bemoeilijken.

Als een distributiecentrum een groot deel van zijn budget moet besteden aan de aanschaf en het onderhoud van batterijen, blijven er minder middelen over voor andere belangrijke zaken zoals personeel of infrastructuurverbeteringen. Dit kan de groei van het bedrijf vertragen en uw concurrentiepositie ondermijnen.

Kosteneffectieve oplossingen zoals het huren van tractiebatterijen helpen logistieke bedrijven om hun financiële doelstellingen te bereiken en winstgevend te blijven.

Veiligheid en compliance

Veiligheid en het voldoen aan regelgeving zijn topprioriteiten voor logistieke bedrijven. Het niet naleven van voorschriften voor het veilig gebruik en onderhoud van tractiebatterijen kan leiden tot ongelukken op de werkvloer, met alle gevolgen van dien. Wanneer u tractiebatterijen huurt nemen wij het onderhoud van u over. Dat neemt direct een aantal veiligheidsrisico’s weg!

Capaciteitsbeheer

Een goed beheer van de capaciteit van tractiebatterijen is van vitaal belang voor een vlekkeloze werking. Neem bijvoorbeeld een magazijn dat tijdens piekperiodes te maken krijgt met batterijen die niet voldoende vermogen leveren gedurende de hele werkdag. Dit kan leiden tot vertragingen in de werkzaamheden en operationele problemen veroorzaken. Bovendien kan dit uw personeel frustreren en de algehele efficiëntie van het magazijn aantasten.

Daarom is het belangrijk om te beschikken over tractiebatterijen die betrouwbaar zijn en voldoende vermogen leveren om de werkzaamheden soepel te laten verlopen, zelfs tijdens de drukste periodes. Met een huurovereenkomst van Indubatt kunt u gemakkelijk opschalen tijdens drukke periodes zodat u altijd over de juiste capaciteit beschikt.

Conjuctuur gevoelig? Geen probleem bij verhuur

Het vermogen om snel te reageren op veranderingen en de beschikbaarheid van tractiebatterijen te schalen is van groot belang. In het hoogseizoen kan een distributiecentrum te maken krijgen met een plotselinge toename van de vraag naar goederen. Het vermogen om snel extra batterijen toe te voegen kan helpen om aan deze vraag te voldoen zonder de operationele efficiëntie in gevaar te brengen.

Door deze uitdagingen effectief aan te pakken en te kiezen voor innovatieve oplossingen zoals het huren van tractiebatterijen, kunnen logistieke bedrijven hun operationele efficiëntie verbeteren en tegelijkertijd kosten besparen.

Logistiek branche huurt bij Indubatt

In de logistieke sector, met name in magazijnruimtes en distributiecentra, spelen tractiebatterijen een belangrijke rol in het efficiënt laten verlopen van dagelijkse werkzaamheden. Het huren van deze tractiebatterijen bij Indubatt biedt u diverse voordelen die bijdragen aan de optimalisatie van uw bedrijfsprocessen.

Liquiditeit vrijmaken met overname en huur

Indubatt biedt de mogelijkheid om uw bestaande vloot tractiebatterijen over te nemen en deze terug aan te bieden als huurbatterijen. Door deze overstap te maken, vergroot u niet alleen uw financiële flexibiliteit, maar kunt u ook de vrijgekomen liquiditeit gebruiken om te investeren in projecten die de omzet van uw bedrijf laten groeien.

Financiële stabiliteit met lage maandelijkse kosten

Een van de voordelen van het huren van tractiebatterijen bij Indubatt is de zekerheid van lage maandelijkse kosten. Dit zorgt voor financiële stabiliteit en voorspelbaarheid in uw bedrijfsuitgaven, wat belangrijk is voor een gezonde financiële bedrijfsvoering.

Gemakkelijk onderhoud en keuring

Wij nemen het onderhoud en de jaarlijkse keuring van de batterijen voor onze rekening, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten zonder u zorgen te hoeven maken over technische zaken. Dit betekent dat uw batterijen altijd in optimale conditie verkeren, wat de betrouwbaarheid en levensduur ten goede komt.

Geen onderbreking van bedrijfsactiviteiten

Bij onderhoud of reparatie zorgen wij direct voor een vervangende batterij, zodat uw bedrijfsactiviteiten zonder onderbreking kunnen doorgaan. Dit minimaliseert downtime en maximaliseert de productiviteit van uw personeel en machines.

Flexibiliteit voor alle merken en typen

Onze huuroptie is flexibel en geschikt voor alle merken en typen tractiebatterijen, waardoor u niet gebonden bent aan specifieke leveranciers. Dit geeft u de vrijheid om te kiezen voor de batterijen die het beste passen bij uw specifieke behoeften en vereisten.

Door te kiezen voor het huren van tractiebatterijen bij Indubatt kunt u profiteren van al deze voordelen, terwijl u tegelijkertijd kosten bespaart en uw operationele efficiëntie verhoogt. Maak vandaag nog de overstap en ervaar zelf de voordelen van het huren van tractiebatterijen in de logistiek.

Wilt u meer weten?

Nu weet u meer over de voordelen van het huren van tractiebatterijen bij Indubatt. Wilt u meer weten over een bepaalde toepassing? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij staan vol enthousiasme klaar om vragen te beantwoorden en hun kennis te delen.

Ook bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in ons Energiecentrum, De Beverspijken 33 in Den Bosch (industrieterrein De Vutter). Hier laten we u zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van batterijen, laders, veiligheid en toebehoren.

De koffie staat klaar. Zien we u snel? – Indubatt, úw schakel in capaciteit