Maak tussendoor laden tijdens drukke periodes is wél mogelijk!

De feestdagen staan weer voor de deur. Dat wil zeggen dat veel distributiecentra in deze maanden overuren draaien en dat falende apparatuur grote gevolgen kan hebben. Tractiebatterijen spelen een grote rol in de bedrijfscontinuïteit en zorgen ervoor dat er snel en efficiënt gewerkt kan worden met de machines. Een kapotte of slecht werkende tractiebatterij is dus het laatste wat u wilt in het bedrijf.

Tijdens de drukke periodes wordt er met regelmaat meer personeel ingezet. Zij beschikken vaak niet over de juiste kennis voor het werken met de batterijen of hebben niet de tijd om er bewust mee bezig te zijn. Vaak worden de batterijen aan het eind van de dag aan de lader gehangen, zodat ze de volgende dag weer helemaal vol zijn. Het is normaliter niet goed om tractiebatterijen tussen de shifts door op te laden. Voor u het weet werken de batterijen niet meer optimaal en stagneert het proces om alle spullen op tijd bij uw klanten te krijgen. Maar, er is licht aan het einde van de tunnel. Door uw tractiebatterij te voorzien van een Trak Air systeem wordt het wél mogelijk uw batterij snel in de pauzes aan de lader te hangen! Zo voorkomt u kostbare vertragingen in het werkproces tijdens de drukste periode van het jaar.

Hoge werkdruk werkt fouten in de hand

In drukkere periodes wordt er vaak extra (extern) personeel ingezet en wisselen de ploegen regelmatig. Hierdoor heeft u minder controle over het gebruik van de machines en het correct omgaan met de bijbehorende tractiebatterijen. Het is natuurlijk verstandig om ervoor te zorgen dat verschillende collega’s ingelicht zijn over de juiste manier van laden. Zo voorkomt u dat iedereen met zijn handen in het haar zit wanneer een collega een keer uitvalt. Toch blijkt het alsnog in vaak fout te gaan in de praktijk en worden de tractiebatterijen door te weinig tijd of gebrek aan kennis niet op de juiste manier geladen. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn en effect hebben op het de gehele lijn binnen uw bedrijf.

Trak Air maakt tussenladingen van tractiebatterijen in de drukke periodes mogelijk

Met Trak Air kunt u kostbare vertraging voorkomen

Normaliter ontstaat er een probleem in de circulatie van het elektrolyt wanneer een tractiebatterij tussentijds wordt opgeladen. Door de tractiebatterij uit te rusten met een Trak Air en airmix lader is dat probleem verleden tijd en kan deze wel tussentijds worden opgeladen. Wanneer dit systeem in de tractiebatterij zit, is de foutgevoeligheid eruit en kunnen collega’s het laadproces gewoon overnemen. Ook wanneer die ene collega met al zijn kennis van de batterijen en het bijbehorende laadproces er even niet is.

Een Trak Air systeem is een losstaand systeem dat tijdens het laden aan de accu gekoppeld wordt. Doordat deze lucht blaast in de batterijcellen tijdens het laden, wordt het probleem van de circulatie in het elektrolyt getackeld. Tijdens dit proces wordt het zware zuur gemengd zoals dat normaliter ook tijdens de nalading zou gebeuren.

Snel opschalen in personeel verhoogt de foutgevoeligheid.

Heeft u een conjuctuur gevoelige organisatie en moet u met regelmaat op- en afschalen in personeel? Zorg dat medewerkers altijd goed geïnstrueerd worden over het gebruik van intern transport en bijbehorende tractiebatterijen. Hang instructieposters op voor extra aandacht en overweeg de foutgevoeligheid te elimineren door uw tractie accu van een Trak Air systeem te laten voorzien. Dat geeft een hoop rust in een drukke periode!

Voorkom stilstand en verleng de levensduur van uw tractiebatterij

Naast het voordeel dat de batterij met dit systeem wel tussentijds geladen mag worden, heeft het nog een aantal interessante voordelen. Zo wordt het waterverbruik met deze technologie drastisch gereduceerd. Tijdens het naladen wordt er namelijk minder water gesplitst en verdampt, doordat het elektrolyt direct tijdens het laden wordt gemengd en dit minder tijd in beslag neemt. Naast het feit dat het naladen minder tijd kost, gaat het laden in het algemeen een stuk sneller. Zo kan het laden tot wel drie uur sneller gaan dan voorheen. Ook wordt de batterij tijdens het laden minder warm en dat is dan weer voordelig voor de levensduur van uw batterij. Ideaal dus in periodes waarin een slecht functionerende of zelfs kapotte tractiebatterij grote gevolgen kan hebben voor de rest van de processen binnen het bedrijf.

Wi-iQ maakt toezicht houden eenvoudig

Stelt u zich eens voor dat u voortdurend en nauwkeurig inzicht heeft in het gebruik en de status van elke batterij, zelfs als u er niet constant zelf op kunt letten. Dit is precies waar de Wi-iQ monitor uitkomst biedt. Door deze monitor aan uw tractiebatterijen te koppelen, heeft u real-time toegang tot essentiële gegevens zoals het ampèrage, de temperatuur, de spanning, en het elektrolytniveau van elke batterij. De Wi-iQ monitor biedt een continue controle en waakt over de gezondheid van uw batterijen, waardoor u fouten kunt voorkomen en de productiviteit kunt verhogen, zelfs in de meest hectische periodes.

Wilt u meer weten?

Nu weet u hoe u ervoor kan zorgen dat uw tractiebatterij wél tussendoor opgeladen kan worden. Een groot voordeel, zeker tijdens drukke periodes. Wilt u meer weten over een Trak Air of Wi-iQ? Of heeft u een specifieke vraag over de tractiebatterij voor uw voertuig, machine of batterij? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij staan vol enthousiasme klaar om vragen te beantwoorden en hun kennis te delen.

Ook bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in ons Energiecentrum, De Beverspijken 33 in Den Bosch (industrieterrein De Vutter). Hier laten we u zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van batterijen, laders, veiligheid en toebehoren.

De koffie staat klaar. Zien we u snel? – Indubatt, úw schakel in capaciteit