Voorkom te weinig capaciteit tijdens de drukke maanden

De (na)zomer loopt ten einde. Dat betekent dat we alweer vooruit kunnen kijken naar de drukste maanden van het jaar voor bedrijven in bijvoorbeeld de retail en logistiek: de feestdagenperiode. Vanaf Black Friday, dit jaar op 26 november, neemt de druk op bedrijven toe. Ieder jaar opnieuw worden weer records verbroken rondom het aantal aankopen van consumenten of bedrijven rondom deze feestdagen. Erg goed natuurlijk voor uw omzet, maar in de praktijk zien we vaak dat bedrijven niet voldoende zijn voorbereid op deze drukte. Enerzijds door personeelstekorten of ruimtegebrek, maar anderzijds ook door weinig capaciteit van uw heftrucks of ander intern transportmaterieel.

Heftrucks moeten langer werken

Iedereen herkent het wel: rondom de feestdagen moeten medewerkers soms vaker of langer doorwerken om al het werk gedaan te krijgen. Dit geldt natuurlijk ook voor het materieel waar zij mee moeten werken. De gehele logistieke keten moet opschalen. Heftrucks moeten vaker en langer doorrijden in het magazijn en moeten vaker vrachtwagens in- of uitladen.

Maar een elektrische heftruck moet natuurlijk ook een keer worden opgeladen. Veel bedrijven hebben een tractie accu die ze dagelijks moeten opladen, zodat deze de volgende dag weer vooruit kan. Maar wat als de heftrucks ineens langer moeten doorrijden? We willen natuurlijk niet dat deze stil komen te staan. Gelukkig schieten we bij Indubatt hierbij te hulp door flexibele huur opties te bieden rondom de piekmomenten in de drukke maanden. Zo bent u verzekerd van voldoende capaciteit!

De voordelen van het huren van een tractie accu

  • Geen investering nodig

We begrijpen dat u niet voor een paar drukke weken een extra tractie batterij gaat aanschaffen. Dit is namelijk een behoorlijke investering en bovendien wordt de batterij de rest van het jaar te weinig gebruikt. Dit kan ook nog nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van die batterij.

Door een tractie accu te huren beschikt u altijd over de juiste capaciteit. Onze huurcontracten zijn op maat en flexibel. We zorgen dat u precies krijgt wat u nodig hebt.

  • Flexibel

We begrijpen dat niet alles van tevoren te voorspellen is. Blijkt het toch nog drukker dan u had verwacht? Of is uw berekende capaciteit toch niet voldoende? Dan zorgen wij dat u direct geholpen wordt. In de meeste gevallen kunnen we u dezelfde dag of de volgende dag nog van een extra tractie accu voor uw heftruck of ander materieel voorzien. Na een aantal dagen niet meer nodig? Dan nemen we deze weer terug. Onze contracten zijn flexibel, op- of af te schalen op ieder moment. Onze tractie accu’s kunt u per dag, per week of per maand huren.

  • Ook batterijladers huren

Een extra tractie accu vraagt natuurlijk ook om een extra batterijlader om deze correct, veilig en efficiënt op te laden. Wij beschikken over alle typen batterijladers. Bij het huren van een tractie accu kunnen we dan ook altijd de juiste batterijlader leveren. Anders komt de accu weer snel stil te staan.

  • Gekeurde producten

Uw gehuurde tractie accu’s of batterijladers zijn altijd gekeurd voordat we ze afleveren en voldoen aan de juiste veiligheidseisen. Zo kunt u vertrouwen op uw materieel en capaciteit!

Interesse in het huren van een tractie accu of batterij lader? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Advies op maat intern transportmaterieel

In de praktijk zien we vaak dat intern transportmaterieel niet voldoende worden benut. Door de logistieke processen onder de loep te laten nemen door een specialist, blijkt vaak dat er nog veel winst te behalen is. Rijden de juiste voertuigen wel op het juiste moment, staan sommige voertuigen niet vaker stil dan anderen, worden de juiste accu’s in de juiste machines gebruikt, worden deze wel correct geladen? Allemaal vragen die van cruciaal belang zijn in het inrichten van logistieke processen. Zo blijkt soms dat extra capaciteit tijdens de drukke maanden niet eens nodig blijkt, omdat het slim herinrichten van de huidige capaciteit ook voldoende is. Graag komen de specialisten van Indubatt bij u langs om uw situatie te bekijken. Zo kunt u met een gerust gevoel de feestmaanden tegemoet!

Al veel bedrijven hebben we mogen helpen met advies op maat. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact op met onze specialisten!

Over Indubatt

Wij zijn dé verhuurder op het gebied van tractie accu’s en batterijladers voor elektrische voertuigen en machines voor zowel de korte als de lange termijn. Al sinds 2009 helpen wij bedrijven met onze kennis en expertise met hun vraag naar (tijdelijk extra) capaciteit. En niet alleen voor verhuur, maar ook verkoop van zowel nieuwe als gebruikte batterijen en laders bent u bij ons aan het juiste adres.

Vragen? Neem gerust contact op!

Onze medewerkers staan iedere dag weer vol enthousiasme klaar voor u.