Wat is een watervulsysteem?

Bij een watervulsysteem heeft elke batterijcel een vuldop met vlotter. Via een waterkoppeling en een waterslang wordt het waterniveau automatisch in elke cel op de juiste hoogte aangevuld. De visuele controle van het juiste niveau is eenvoudig af te lezen door de stand van de vlotter-indicator in de dop.

Zonder het openen van de celdop, is de batterij binnen enkele minuten correct en zonder morsen bijgevuld.

Watervulsysteem tractie batterij accu heftruck

Te laag waterniveau schaadt de batterij

Een te laag waterniveau in de cellen van de batterij kan ernstige schade veroorzaken en de levensduur verkorten. Het is daarom noodzaak om tenminste 1x per week het waterniveau te controleren en eventueel bij te vullen met water. De platen in de cel van de batterij mogen nooit boven het waterniveau uit komen.

Het waterverbruik van de batterij is van veel factoren afhankelijk. Echter, een te hoog waterverbruik kan een gevolg zijn van overlading. Dit heeft direct gevolgen voor de levensduur en inzet van de batterij (en dus ook de garantie) en dient te allen tijde voorkomen te worden.

Juiste waterniveau tractie accu batterij cel

Voeg nooit zuur toe aan de batterij!

Gebruik alleen demi water
(gedemineraliseerd water) om de cellen bij te vullen en geen leidingwater, dat kan metalen, zouten en andere onzuiverheden bevatten die schadelijk zijn voor de batterij.

Procedure controle en het bijvullen van water

Er zijn twee opties:

  • De handmatige periodiek controle en het bijvullen
  • De inzet van het BFSIII systeem
    dat efficiënter, sneller en dus kostenverlagend werkt.
Informatie watervulsysteem BFSIII tractie batterij accu

Alle informatie hebben we in een pdf-bestand gezet. Mocht je interesse hebben in het watervulsysteem die wij gebruiken?

Download hier meer informatie over het BSFIII

Nog meer weten over traktiebatterijen?

Nu weet je iets meer over een water vulsysteem. Wil je meer weten over tractiebatterijen of een bepaalde toepassing? Of heb je een specifieke vraag voor jouw voertuig, machine of batterij? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij staan vol enthousiasme klaar om vragen te beantwoorden en hun kennis te delen.

Ook ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in ons Energiecentrum, De Beverspijken 33 in Den Bosch (industrieterrein De Vutter). Hier laten we je zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van batterijen, laders, veiligheid en toebehoren.

De koffie staat klaar. Zien we je snel? – Indubatt, úw schakel in capaciteit