Het belang van efficiënt orderpicken

Orderpicken is een belangrijk onderdeel in het klaarmaken van een bestelling. Een kostbaar en intensief proces binnen het intern transport in magazijnen. Tijdens het orderpicken gaat één van uw werknemers aan de slag met het verzamelen van items die door de klant besteld zijn. Waarbij het belangrijk is dat dit zo effectief en efficiënt mogelijk gebeurd. Het orderpicken wordt gezien als een belangrijke en arbeidsintensieve fase in het orderverwerkingsproces. Hier valt vaak winst te behalen als u dit proces wilt versnellen. Hoe sneller de orders namelijk verzameld worden hoe sneller het inpak-proces kan beginnen.

Het orderpicken versnellen

Hoewel u het orderpick proces misschien wilt versnellen is het belangrijk om in uw achterhoofd te houden dat niet alles om snelheid draait. Het is natuurlijk veel belangrijker dat de orders nauwkeurig overeenkomstig de bestelling worden verzameld.

Een relatief eenvoudige manier om het orderpicken beter en sneller te laten verlopen is het zorgvuldig inplannen van de interne routes. Het slim plaatsen van producten heeft grote invloed op de snelheid van het orderpicken. Waar plaatst u de bestsellers? Zet u deze laag, middel of hoog? Allemaal dingen om over na te denken. Zo wordt vaak aangeraden om de fast movers gemakkelijk toegankelijk te maken door ze op een laag niveau te plaatsen. En hoe pakt men dan producten aan op hoog niveau? In veel magazijnen is het niet ongebruikelijk om hooggeplaatste producten eerst naar de grond te brengen zodat de lage orderpickers deze mee kunnen nemen. Dit is dan weer funest voor de snelheid van het pick-proces. Om dit te versnellen kunt u er voor kiezen om enkele orderpickers te hebben op hoog en gemiddeld niveau. Deze halen dan de orders aan de bovenkant van het magazijn op zodat er minder tijd verloren gaat.

Het juiste transport met de juiste capaciteit

Naast de effectieve indeling van uw magazijn is het kiezen van het juiste transport ook van grote invloed op de snelheid van het orderpicken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor vervoer dat sneller is op lange afstanden of intern transportmiddelen die erg wendbaar zijn. Deze keuze hangt natuurlijk af van de manier waarop uw magazijn is opgebouwd. Als u de het juiste interne transportmiddel kiest voor uw magazijn zult u merken dat het orderverwerkingsproces een stuk sneller doorlopen wordt.

Voor dit interne proces wilt u natuurlijk de beste tractiebatterijen hebben. Een batterij die niet meer voor de volle 100% werkt vertraagt het proces natuurlijk. Mocht u uw interne transport willen optimaliseren dan bent u bij Indubatt aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van tractieaccu’s.

De kracht en betrouwbaarheid van de juiste tractiebatterij

Wat het orderpicken natuurlijk echt vertraagt zijn mankementen aan transportmiddelen en slecht geconditioneerde batterijen, die de capaciteit bepalen in het gehele proces.

Of nu uw Warehouse Management Systeem er mee ophoudt. Of de trucks die u in gebruik heeft. Of de accu’s van uw transport middelen. Allen hebben een impact op het orderpickproces. Zo komt het regelmatig voor dat een tractie accu niet meer de beoogde capaciteit levert en dit te laat wordt geconstateerd.

Met een capaciteitstest verkrijgt u een goed beeld over de toestand van uw accu’s. Zo kunnen we zien welke tractie accu’s naar behoren werken en welke niet. Waardoor u vervolgens de acties kunt nemen.

Indubatt kan u hierin volledig ontzorgen. Door de schakel in uw capaciteit in te vullen. U huurt bij ons de benodigde capaciteit in tractiebatterijen, waarbij onderhoud, keuring en vervanging zijn geborgd. Zo beschikt u altijd over de capaciteit die u nodig heeft, ook tijdens een piekmoment of -periode.

Het belang van tractiebatterijen bij orderpicken

De juiste routes, de beste plaats voor producten, goede intern transportmiddelen, goed opgeleid personeel en de juiste tractiebatterijen voor de optimale capaciteit maken dat uw orderpickproces optimaal kan verlopen.

Indubatt is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van tractie accu’s voor elektrische heftrucks, reachtrucks en ander intern transport zoals stapelaars en reachtrucks. Hiervoor bieden wij zowel nieuwe als gebruikte tractiebatterijen voor alle bekende merken transport middelen. Omdat een tractie accu zoals gezegd erg bepalend is voor de betrouwbaarheid en inzetbaarheid van uw transport middelen kunnen wij hierin een groot verschil maken voor u.

Neem gerust contact met ons op als u naar aanleiding van dit artikel onze hulp nodig heeft bij het uitzoeken van de juiste tractie accu!

U bent natuurlijk ook van harte welkom om een kijkje te nemen in ons Energiecentrum, De Beverspijken 33 in Den Bosch (industrieterrein De Vutter). Hier laten we u graag zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van batterijen, laders, veiligheid en toebehoren.

Indubatt, úw schakel in capaciteit