Stapelaar gebruikt of nieuw?

Een stapelaar gebruikt of nieuw kopen? Een goede tweedehands stapelaar kan een voordelig alternatief zijn voor een nieuwe machine. Stapelaars zijn onmisbaar als intern transportmaterieel in magazijnen.

Enorm aanbod gebruikte stapelaars beschikbaar

Het aanbod aan tweedehands elektrische stapelaars is enorm, zeker in het 24 volt segment. Maar waar moet u op letten bij de aanschaf van een gebruikte stapelaar? We zetten een aantal aandachtspunten voor u op een rij.

Waar gaat u de stapelaar voor inzetten?

Waar gaat u de stapelaar voor gebruiken? Wat is de inzetduur per dag, week of maand? Als u slechts incidenteel een stapelaar gebruikt voor het orderpicken en inslaan van goederen is een meeloop stapelaar voldoende. Een meerij stapelaar is daarentegen weer geschikter voor middellange tot langere afstanden. Daarbij heeft u weer de keuze uit een staplatform of zijdelingse zitplaats. Al dit soort vragen zijn van belang bij de keuze voor de stapelaar. Evenals de elektrische capaciteit natuurlijk.

Is de onderhoudshistorie aanwezig?

Kijk of er een onderhoudshistorie aanwezig is, zodat u kunt zien dat er periodiek onderhoud is verricht. U ziet dan bijvoorbeeld wat er vervangen, dan wel gerepareerd is en hoeveel inzet uren de stapelaar al heeft gemaakt. Zo krijgt u een goed beeld van het materieel dat u wilt kopen. Kijk ook of certificeringen en keuringen in orde zijn.

Inspecteer de onderdelen en tractiebatterij

Neem de tijd om een proefrit te maken, zo kunt u ervaren of de stapelaar lekker loopt. Controleer de wendbaarheid en de stabiliteit. Zorg ervoor dat u ook pallets laadt en verplaatst. Vergeet niet te heffen, alleen zo kunt u goed ervaren of alles naar behoren functioneert. En last but nog least, hoe zit het met de 24 volt tractiebatterij? Vraag naar de rapportage van het laden. Laat desgewenst een inspectie uitvoeren om een goed beeld te krijgen over de status van de tractiebatterij.

Conditie van de tractiebatterij

Om de totale conditie van de tractiebatterij van de elektrische stapelaar inzichtelijk te krijgen, kunt u een inspectie uit laten voeren. Bij een inspectie worden de onderstaande zaken gecontroleerd:

  • Meten van het soortelijk gewicht, elektrolytdichtheid
  • Meten van de totaalspanning
  • Meten van de celspanning
  • Controleren van kabels en stekkers, corrosie
  • Optische controle van de container/batterij , mechanische schade
  • Optische controle van de hoogte van het elektrolytniveau

Hier komt een advies met testrapport uit voor een eventuele reparatie, verbetering of wijziging van de tractiebatterij.

Wilt u meer weten over een batterij inspectie of zoekt u een goede tweedehands tractiebatterij voor uw aankoop. Neem gerust contact met ons op. Indubatt levert u zowel nieuwe als gebruikte tractiebatterijen.

Specialist in tractiebatterijen

Nu weet u waar u op moet letten bij de aanschaf van een gebruikte elektrische stapelaar. Wilt u meer weten over een bepaalde toepassing? Of heeft u een specifieke vraag voor uw voertuig, machine of batterij? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij staan vol enthousiasme klaar om vragen te beantwoorden en hun kennis te delen.

Ook bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in ons Energiecentrum, De Beverspijken 33 in Den Bosch (industrieterrein De Vutter). Hier laten we u zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van batterijen, laders, veiligheid en toebehoren.

De koffie staat klaar. Zien we u snel? – Indubatt, úw schakel in capaciteit