Tijdelijk meer capaciteit nodig? Huur het dan!

De capaciteit in heftruck batterijen kan behoorlijk wisselen gedurende het jaar of bij verwachte- of onverwachte pieken. Bij ieder bedrijf zijn er drukke en rustige periodes. Soms worden de rustige periodes gestuurd door verplichte vakanties, zoals bij de ‘bouwvak’. In die weken staat het bedrijf op een laag pitje of is misschien wel helemaal dicht.

Maar de drukke periodes zijn vaak ook te voorspellen, zoals bij het oogsten van gewassen in de landbouw, of de vraag naar chocolade richting de december-feestmaand.

Snel opschalen capaciteit heftruck batterijen om logistieke transportprocessen door te laten gaan

Hamsteren zorgt voor piek in capaciteit

In maart 2020 was er ineens een piek in de aanvraag van huur in heftruck batterijen, omdat supermarkten volop moesten opschalen. Vanwege het Corona-virus gingen de Nederlanders ‘hamsteren’ en de supermarkten draaiden beter dan een gemiddelde Kerstperiode. Wat hierbij niet zichtbaar is voor de consument, maar wat enorm belangrijk is, is dat er een hele logistieke keten moet opschalen.
De voorraden moeten worden aangevuld. Dit wordt gedaan door heftrucks die de volle vrachtwagens leeghalen. Die vrachtwagens hebben op hun beurt weer de producten van een distributiecentrum opgehaald. Ook in deze distributiecentra rijden constant heftrucks en reachtrucks om het logistieke proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit is een proces wat nauw op elkaar is afgestemd en wat veel handelingen met zich meebrengt. Maar met vereende krachten en vele extra diensten van het personeel is het goed gegaan. Gedurende deze periode hadden veel partijen extra capaciteit nodig op gebied van tractiebatterijen.

Wisselbatterij, de oplossing voor piek capaciteit

Gedurende dit proces is de heftruck een belangrijke schakel. Maar een elektrische heftruck batterij moet ook een keer worden opgeladen. Door een extra batterij aan te schaffen is het mogelijk 24/7 te werken met de heftruck. Zo’n batterij noemen we een wisselbatterij. Terwijl de ene batterij gebruikt wordt, wordt de andere batterij opgeladen.

Seizoen pieken in intern transport

Heeft u te maken met seizoen pieken in intern transport? Vraag uw leverancier van intern transport middelen of u gebruik kunt maken van wisselbatterijen om de piek op te vangen. Naast batterijen heeft u mogelijk ook extra batterijladers nodig. U kunt extra batterijen kopen omdat de seizoens piek jaarlijks terugkomt. Wij adviseren het huren van extra batterij capaciteit. U voorkomt daarmee hoge aanschafkosten. U bent altijd verzekerd van de juist capaciteit. Uw gehuurde heftruck batterijen en batterijladers zijn gekeurd.

Korte termijn huur van heftruck batterijen

In maart en april 2020 hebben diverse partijen bij ons de extra vraag naar batterij capaciteit opgevangen door een korte periode een serie tractiebatterijen te huren. Omdat wij werken met BMWT gekeurde batterijen hebben onze klanten alle logistieke processen met hun heftrucks optimaal kunnen inzetten. Het hart van de heftruck, de tractiebatterij, was ready-to-go.

Nu de piek voorbij is en de bevoorrading weer op een ‘normaal’ level is, hebben we de huurbatterijen weer retour ontvangen.

We zijn trots dat ook wij een steentje bij hebben gedragen aan de vitale sector door middel van het snel leveren van de benodigde heftruckbatterijen.

Hebt u ook tijdelijk extra batterij capaciteit nodig? Of wilt u meer weten over huren of kopen van een tractiebatterij bij Indubatt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Extra capaciteit nodig voor het oogsten? Huur bij ons uw (wissel)batterij