Wat is een traktiebatterij?

Iedereen kent het fenomeen de batterij. Tegenwoordig zitten er in heel veel gebruiksvoorwerpen batterijen, zoals telefoons, tandenborstels, schroefmachines etc. Maar ook komen er in steeds meer voertuigen en machines batterijen, zoals fietsen, steps, auto’s, vrachtwagens.

Intern transport & traktiebatterijen

Voor het transport in magazijnen (intern transport) worden al heel lang voertuigen gebruikt die op batterijen rijden. Deze heftrucks en reachtrucks mogen namelijk geen gassen uitstoten in een magazijn. Voor dit soort voertuigen zijn de traktiebatterijen de energiebron.

Veel heftruck merken hebben deze vorm van energiebron zoals Still, Yale, Toyota, Linde, Jungheinrich, Komatsu en nog vele meer.

Traktiebatterij - Tractiebatterij - Heftrucks - Intern Transport

Traktiebatterij voor trucks

Een traktiebatterij is dus een energiebron. Naast het feit dat de batterij energie levert, heeft het bij een heftruck en reachtruck nóg een functie. De batterij dient bij deze voertuigen namelijk ook als een contragewicht. Zo kan de heftruck daadwerkelijk een zware pallet verplaatsen zonder dat deze omvalt.

Een traktiebatterij is een container (trog) met cellen die met elkaar verbonden zijn. In de cellen zitten loodplaten (positieve en negatieve) die gescheiden worden door een dunne scheidingsplaat. Daarnaast zit er in elke cel een mengsel (elektrolyt) van zwavelzuur en water.

Binnen de traktiebatterijen zijn er diverse uitvoeringen mogelijk. Een indeling van de verschillende soorten traktiebatterijen is op basis van het elektrolyt. Zo is er een natte en een droge variant. Bij de ‘natte’ batterij is het elektrolyt vloeibaar. Bij een ‘droge’ batterij is het elektrolyt gelvormig.

Indubatt is een bedrijf die capaciteit verhuurd. Hierdoor zijn wij merk onafhankelijk. Zo hebben wij batterijcellen en batterijcontainers van diverse merken zoals bijvoorbeeld Hoppecke huren, FIAMM Motive Power huren, GNB – Exide, BAE, TAB, Midac en Hawker.

Zo is een tractie batterij accu opgebouwd

Traktiebatterijen huren of kopen?

Traktiebatterijen ook wel heftruckbatterijen genoemd kun je aanschaffen door ze te kopen. Maar ze zijn ook te huur. Het huren van traktiebatterijen heeft veel voordelen. Geen hoge aanschafkosten, ze zijn met een juiste partner snel te leveren. Nog belangrijker, je hebt altijd de benodigde capaciteit energie. Denk aan een piek seizoen gedurende het jaar. Tot slot zijn de batterijen en batterijladers altijd BMWT gekeurd.

Nieuwe of gebruikte tractiebatterij?

Veel bedrijven gaan uit van het kopen of huren van nieuwe tractiebatterijen. Wist u dat tweedehande of gebruikte tractiebatterijen ideaal zijn voor tijdelijke capaciteit uitbreiding, als wisselbatterij. U kunt uzelf een aantal vragen stellen of een gebruikte tractiebatterij voor u ideaal is. zie voordelen: Gebruikte tractiebatterijen

Nog meer weten over traktiebatterijen?

Nu weet je iets meer over een tractie accu. Wil je meer weten over een bepaalde toepassing? Of heb je een specifieke vraag voor jouw voertuig, machine of batterij? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij staan vol enthousiasme klaar om vragen te beantwoorden en hun kennis te delen.

Ook ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in ons Energiecentrum, De Beverspijken 33 in Den Bosch (industrieterrein De Vutter). Hier laten we je zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van batterijen, batterijladers, veiligheid en toebehoren.

De koffie staat klaar. Zien we je snel? – Indubatt, úw schakel in capaciteit