Wat is een batterijmonitor?

Een batterijmonitor is een apparaatje wat op de batterij wordt gemonteerd. Deze monitor registreert een aantal batterijgegevens, zoals:

  • Ampère-tijden geladen / ontladen
  • Temperatuur van de batterij
  • Spanning
  • Elektrolyt niveau (via een optionele externe sensor)

Onze huurbatterijen zijn uitgerust met de batterijmonitor Wi-iQ. Dankzij dit systeem krijgt u zelf inzicht in het gebruik en de status van de batterijen. Het resultaat leidt tot bewustwording van het batterijgebruik. En uiteindelijk wordt de levensduur van de batterij verlengd. Verder is er draadloos toezicht op uw batterij.

accu batterij monitor Wi-iQ tractie batterij

Optimale batterij prestatie

De Wi-iQ helpt u inzicht te geven om uw vloot optimaal in te zetten. De Wi-iQ combineert de monitor functie met de nieuwste, draadloze technologie.

Het opladen en ontladen van de batterij heeft direct invloed op de capaciteit van de batterij. Batterijen dienen daarom correct te worden behandeld tijdens het opladen en ontladen om optimaal te kunnen presteren. Het onjuist laden en ontladen van de batterij leidt dus tot een minder batterijcapaciteit en het frequenter vervangen van de batterij. De productiviteit en inzetbaarheid van uw voertuig/machine komt hier in het geding.

accu batterij monitor Wi-iQ tractie batterij

Verlaag de batterij kosten, verleng de levensduur

Na het interpreteren van de batterijgegevens, die door de Wi-iQ is verzameld, krijgt u inzicht in de status en het gebruik van de batterij. Als u de gegevens regelmatig analyseert, kunt u eventueel batterijmisbruik vroegtijdig opmerken. Met de juiste aanpassingen kunt u schadelijke en dure gevolgen voorkomen en zo langer gebruik maken van uw batterij. U zorgt dus zelf voor een langere levensduur van uw batterij en beschermt uw investering.

Kortom, u verhoogt de kwaliteit van uw voertuig/machine.

Datagegevens

Om de batterijprestaties vast te leggen, wordt de Wi-iQ op de batterij geplaatst. LED’s op het toestel bieden de real-time status van uw batterij. De gegevens die de Wi-iQ verzamelt, kunnen draadloos worden verstuurd naar elke PC (binnen een bereik van 30 meter) voor verdere analyse met de optionele Wi-iQ Reporting software. De Wi-iQ heeft een gegevensgeheugen die tot maximaal 2.555 cycli kan opslaan. Met de optionele Wi-iQ Reporting software kunt u de batterijgegevens zelf analyseren. U kunt snelle diagnostische controles uitvoeren op een enkele batterij. Of u kunt gegevens uploaden uit een groep Wi-iQ batterijmonitor apparaten om een groep batterijen te analyseren en te beoordelen.

Indubatt, úw schakel in capaciteit

Heeft u geen tijd om een analyse te maken of wilt u een second opinion over de gegevens en resultaten die uit de Wi-iQ komen? Onze specialisten kijken graag met u mee en geven u advies over het gebruik van uw batterij.
Indubatt verhuurt niet alleen capaciteit in de vorm van batterijen, maar wij verzorgen dus ook de batterijonderdelen en toebehoren, zoals een batterijmonitor.

Neem contact met ons op en we komen bij u langs.

Energiecentrum

Wilt u meer weten over een bepaalde toepassing, accu, batterij of capaciteit? Of heeft u een specifieke vraag over uw voertuig of machine? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij staan vol enthousiasme klaar om vragen te beantwoorden en hun kennis te delen.

Ook bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in ons Energiecentrum op De Beverspijken 33 in Den Bosch (industrieterrein De Vutter). Hier laten we u zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van batterijen, laders, veiligheid en toebehoren.

Indubatt Energiecentrum Verhuur Verkoop tractie batterijen accu's en laders