—- Wat is juist? —-

tractiebatterij of traktiebatterij

We zien op het internet beide varianten voorbij komen, de een schrijft tractiebatterij en de ander traktiebatterij. Wat is juist? Voor het schrijven van woorden met een c of een k zijn er weinig vaste afspraken. Wel zijn er een aantal richtlijnen en vuistregels opgesteld, maar uitzondering zullen altijd blijven bestaan.

Traktiebatterij - Tractiebatterij - Heftrucks - Intern Transport

Context

In de volksmond wordt vaker een dergelijke batterij ook wel een “akku / accu” of “heftruckbatterij” genoemd. Traktiebatterij en een tractiebatterij worden op het internet door elkaar gebruikt. Dit is typisch zo’n woord dat in deze tijd met beide letters (C en K) geschreven kan en mag worden.

Het woord accu en traktiebatterij of tractiebatterij mogen niet door elkaar gebruikt worden. Tussen deze twee woorden zit wel degelijk een verschil, dit verschil valt te halen uit de context. Vanuit de context is de begrijpen wat er wordt bedoeld.

Misschien denkt u: ik weet niet eens wat een traktiebatterij is? In een eerder artikel hebben we helder verteld over wat een traktiebatterij is. In dit artikel kunt u onder andere over de opbouw en de functionaliteit te lezen.

Bij Indubatt verhuren wij batterijen van allerlei formaten en toepassingen, voornamelijk voor het intern transport zoals heftrucks, stapelaars, schrobmachines en reachtrucks. Onze specialisten denken graag mee, zodat u de optimale capaciteit heeft voor uw toepassing.

Gebruikte batterij

Indubatt verhuurt veel batterijen. Het huren of kopen van trakatiebatterijen heeft een groot aantal voordelen, zoals het behoud van liquide middelen en het geheel ontzorgen van onderhoud en keuringen. Maar het is ook mogelijk om een gebruikte tweedehands batterij te kopen. Bij de verkoop van een batterij krijgt u altijd een capaciteitscertificaat van de batterij mee.

Elke batterij wordt getest door onze batterijspecialisten. Hierbij maken zij gebruik van een batterij testbank. Deze capaciteitstest geeft een goede indicatie weer van de toestand van de batterij. De resultaten worden weergegeven in het certificaat dat u meekrijgt bij de aangekochte batterij.

Indubatt, úw schakel in capaciteit

Schakel in capaciteit

Op welke manier u de energiebron van uw machine ook schrijft, Indubatt helpt u graag. Of het nu gaat om machines met een traktiebatterij of tractiebatterij zoals een heftruck / reachtruck of om een semi tractie accu voor een schrobmachine. Wij zijn úw schakel in capaciteit. Heeft u vragen of interesse? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie kunt u ook onze brochure downloaden: brochure Indubatt.