Wat is een capaciteitstest?

Al onze batterijen, zowel voor verhuur als voor de verkoop, zijn getest door onze batterijspecialisten. Wanneer uw tractiebatterij niet meer naar behoren presteert, controleren wij graag de status van uw batterij. Het testen van deze batterij gaat door middel van een batterijontlaadbank, ook wel batterijtestbank genoemd. Deze capaciteitstest geeft een goede indicatie over de toestand van de batterij.

Waarom zou ik een capaciteitstest laten uitvoeren?

Een betrouwbare tractie-accu is van cruciaal belang voor de inzet van uw interne transportmiddelen. Een heftruck of palletwagen die plots stilvalt kan voor grote vertragingen en irritaties zorgen. Soms merkt u dat een accu sneller dan normaal leegloopt, maar kunt u lastig achterhalen waar dit door komt. Een capaciteitstest is dan van groot belang om te voorkomen dat u voor niets investeert in een nieuwe accu. Mogelijk is de accu nog te repareren of ligt het probleem bij de acculader! Wanneer het defect in uw acculader zit, kan een nieuwe tractie-accu direct beschadigt raken. Belangrijk dus, om te achterhalen waar het probleem zich daadwerkelijk bevind!

Wat houdt een capaciteitstest precies in

Wanneer we een capaciteitstest uitvoeren wordt het ontlaad-proces van de batterij nauwlettend uitgelezen en weergegeven door de computersoftware die met precisie aangeeft hoe uw tractiebatterij zich ontlaadt. Op deze manier wordt het precies duidelijk wat de restcapaciteit van uw batterij is.

Na deze analyse krijgt u van ons een certificaat met de resultaten van de capaciteitstest.

  • Wij adviseren de optimale match tussen elektrisch voertuig, tractiebatterij en lader.
  • Wij vullen de cellen bij met gedemineraliseerd water, NA het laden van de batterij.
  • Ons advies op basis van de capaciteitstest is geheel vrijblijvend.

Goed onderhoud voorkomt verlies van capaciteit

Goed onderhoud draagt bij aan de levensduur van uw tractiebatterij. Om ervoor te zorgen dat uw tractiebatterij zo lang mogelijk mee gaat is het van belang om uw tractiebatterij af en toe grondig te laten reinigen. Hiermee voorkomt u eventuele lekstromen. De specialisten van Indubatt kunnen u hierbij helpen. Wij controleren of alle verbinders en poolbouten van alle cellen en de eindkabel met stekker nog voldoen aan de gestelde eisen. Ook vernieuwen we na overleg eventuele kapotte (verharde) doorverbinders.

Wanneer een batterijpakket een slechte cel bevat is het mogelijk om deze cel na overleg te demonteren en een nieuwe cel monteren. Omdat wij een grote hoeveelheid aan tractiecellen op voorraad hebben zijn deze direct leverbaar. Vragen? Neem gerust even contact met ons op!

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de capaciteitstest? Of wilt u de test op uw batterij aanvragen? Bel 073 – 633 04 05 of mail info@indubatt.nl.