Aandachtspunten als een heftruck accu lang heeft stil gestaan

Maakt u in uw magazijn of productiebedrijf gebruik van elektrische heftrucks? Dan krijgt u er wel eens mee te maken dat een of meer heftrucks een tijdje stil staat. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie of een rustige periode, wanneer niet alle heftrucks worden gebruikt. Vaak krijgen wij de vraag waar rekening mee gehouden dient te worden in deze gevallen als een heftruck accu langere tijd heeft stil gestaan.

Ons advies is om uw vloot eens goed in kaart te brengen. Hoe komt het dat een heftruck langere tijd stil staat? Kunt u in rustige perioden niet vaker wisselen van heftruck zodat de inzet beter verdeeld wordt? Heeft u te maken met overcapaciteit? Is het huren van een heftruck in drukkere perioden niet een betere oplossing dan een heftruck ‘over’ hebben in rustige perioden? Of, wanneer de heftruck wel erg naar wens is, is een flexibel huurcontract voor de traktieaccu zelf niet verstandiger? Allemaal vragen die van belang zijn in deze situaties.

Wat kunt u zelf doen bij stilstand heftruck accu?

Ontkomt u toch niet aan tijdelijke stilstand van een tractieaccu? Zorg dat de batterij van de heftruck volledig is opgeladen voordat u de heftruck weg zet. En verlies deze heftruck vervolgens niet uit het oog. Ook een stilstaande heftruck accu heeft onderhoud nodig. Laad deze minimaal eenmaal per maand op. De batterij ontlaadt namelijk ook zonder dat deze gebruikt wordt. Zo voorkomt u dat deze te diep ontladen wordt. Bij een te diepe ontlading ontstaat er namelijk loodsulfaat op de accuplaten die met laden niet meer geheel is weg te werken, en zo de goede werking van de heftruckbatterij schade toebrengt.

Win advies in van een expert

Heeft u te maken met bovenstaande vraagstukken? Staat een heftruck accu bij u vaak langere tijd stil en wilt u daar iets aan doen om problemen en hoge kosten te voorkomen? Neem dan contact op met de specialisten van Indubatt. Bij ons kunt u terecht voor advies rondom de inzet van uw materieel. Als blijkt dat het intern transport materieel niet efficiënt genoeg ingezet wordt (veel heftrucks / accu’s die vaak lang stilstaan), nemen we graag deze tractieaccu van u in. Zo zorgen wij dat deze het juiste onderhoud blijft krijgen of eventuele regeneratie en kunt u bij ons terecht voor flexibele tractie accu huur als u tijdelijk wel extra capaciteit nodig heeft. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie!