Hoe duur is een heftruck?

In de wereld van intern transport is een heftruck een onmisbaar onderdeel van het logistieke proces. Dit voertuig zorgt ervoor dat de pallets met de producten uit de vrachtwagen worden gehaald en naar de magazijnen en stellingen worden gebracht. Zo’n schakel is dus kostbaar. Maar hoe duur is nu eigenlijk een heftruck? 

Een aantal vragen zul je eerst zelf moeten beantwoorden:

  • Wat is de (werk)situatie en inzet van de heftruck?
    Denk bijvoorbeeld aan het inzet voor binnen of buiten, het aantal uur, aandrijving (diesel, LPG of elektrisch)? En is hier dan een nieuwe heftruck voor nodig of voldoet een tweede hands heftruck misschien ook?
  • Wat moet de heftruck aan last veilig kunnen heffen en vervoeren?
    Het is belangrijk om de geschikte hefhoogte én hefvermogen vast te stellen. Het hefvermogen wordt bepaald door het gewicht van de te heffen last. Als dit niet op elkaar is afgestemd, kunnen er onveilige en gevaarlijke situaties ontstaan.
    Het ‘hart’ van de heftruck, de batterij, dient hierbij als contragewicht.

de tractie batterij accu van een heftruck
hoe duur is een heftruck

Batterij is het hart van de heftruck

Welk onderdeel van de heftruck bepaalt de hoogte van de prijs van een heftruck? Hierop is geen eenduidig antwoord te geven.
Er zijn legio aspecten die de hoogte van de prijs van een heftruck bepalen. Denk bijvoorbeeld aan:
– welke aandrijving wil ik voor de heftruck: LPG, diesel of elektrisch;
– is een cabine wel of niet nodig;
– welke minimale hefhoogte moet de truck hebben;
– welk voorzetapparatuur is nodig;
– welke banden moeten er onder de heftruck.
En zo zijn er nog veel meer factoren die de uitvoering van de truck en uiteindelijk dus de prijs bepalen.

Wat wél algemeen bekend is, is dat de batterij, ook wel heftruck accu, een prijsbepalend onderdeel is. De batterij, accu, is het hart van de heftruck.
Deze zorgt ervoor dat de heftruck kan rijden en heffen en heeft een functie als contragewicht. Zonder deze energiebron is de heftruck waardeloos. Het is dus ook van belang om de traktiebatterij goed te onderhouden om een lange levensduur te garanderen. Dit onderhoud bestaat uit dagelijkse en wekelijkse werkzaamheden. Maar ook maandelijks en zelfs jaarlijks is het plegen van onderhoud belangrijk. Lees meer hierover op onze tractieaccu onderhoud pagina. Met goed onderhoud gaat de heftruck langer mee en is de investering voor de gehele heftruck over meer jaren uit te spreiden.

Heftruckbatterij huren mogelijke oplossing

Het huren van een batterij is daarom ook vaak een slimme investering. De aanschafwaarde van de heftruck zónder batterij is een heel stuk lager. De batterij is te huur voor korte en lange termijn en de kosten die hiermee gemoeid zijn, zullen verspreid komen. Een groot voordeel dus. Daarnaast is het mogelijk om een inzetgarantie af te sluiten, zodat de heftruck nooit stil komt te staan.

Gebruikte heftruck batterij

Nog een mogelijkheid is het aanschaffen van een tweedehands heftruck batterij. Een zogenaamde second life vorkheftruck batterij. De aanschafwaarde van een gebruikte batterij is vele malen minder dan een nieuwe. Al onze gebruikte heftruck batterijen, zowel voor verhuur als voor de verkoop, zijn getest door onze batterijspecialisten. Deze capaciteitstest geeft de beste indicatie over de toestand van de tractiebatterij. Bij aanschaf van een tractiebatterij ontvangt u een certificaat met de resultaten van de test.

Advies op maat voor gebruikte batterijen

Vraag de leverancier van uw machines of het mogelijk is om gebruik te maken van de verhuur service van heftruck batterijen. Zo maakt u gebruik van alle (huur)voordelen en bent u verzekerd van de juiste capaciteit voor uw bedrijfsprocessen. Wellicht heeft uw leverancier ook de mogelijkheid tot het kopen van gebruikte batterijen. Vraag hier naar. En vergeet niet de resultaten te vragen van de capaciteitstest om zeker te zijn dat u een goede aankoop doet.

Vaak is een leverancier ook nog eens zo deskundig onderlegd, dat er voldoende kennis en expertise aanwezig is om advies op maat te geven. Hierdoor is er een win-win situatie voor alle partijen.

Gaat het om machines met een traktiebatterij zoals een heftruck, reachtruck of een hoogwerker, dan kunnen wij uw verhuur partner zijn. U kunt bij Indubatt terecht voor nieuwe heftruckbatterijen en tweedehands, gebruikte, traktiebatterijen. Wilt u advies en aanbieding op maat, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Indubatt, úw schakel in capaciteit

Voor meer informatie kunt u ook onze brochure downloaden: Indubatt, Úw schakel in capaciteit.