Schade aan container tractiebatterij

Wat te doen bij schade aan een tractiebatterij container?

Bij schade of slijtage aan de container van een tractiebatterij is het van belang om deze te vervangen.

De batterijcontainer is behandeld met een speciale coating. Deze moet intact blijven. Beschadigingen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld het vallen van de batterij of doordat er langere tijd zuur uit de cellen in de bak is gelekt. Het (door)roesten is dan één van de problemen die op de loer liggen.

Het herstellen van de schade is ook een mogelijkheid, maar de coating die erop komt, zal nooit meer zo effectief zijn. Bij een gat in de container is deze container afgekeurd en zullen de cellen omgezet dienen te worden in een nieuwe container.

Schade voorkomen is beter

Uiteraard is het beter om schade aan de trog te voorkomen door bijvoorbeeld zorgvuldig om te gaan bij het wisselen van een batterij. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen zoals een rollenbaan of een hijsjuk (Blog: Waar moet u op letten bij een hijsjuk?).

Ook het goed onderhouden van de batterij draagt bij aan het verlengen van de levensduur van de batterij en het behoud van een goede container. Zo krijgt het zuur geen kans om uit de cellen te ‘kruipen’ en ín de container te lopen. Het moment van het bijvullen van de cellen met demiwater is dan ook belangrijk. Dit is altijd NA het laden!

Wilt u meer weten over hoe u een tractie accu het beste kunt onderhouden? Lees dan een van onze andere blogs: Hoe onderhoud ik mijn batterij.

Onze onderhoudsmogelijkheden:

  • Water bijvullen
  • Schoonmaken batterij en -lader
  • Periodieke onderhoudscontract
  • All-in onderhoudscontract
  • Service op aanvraag

Nog meer willen weten over traktiebatterijen?

Heb je na het lezen van deze blog over ‘Wat te doen bij slijtage of schade aan container tractiebatterij’ nog vragen? Dan kunnen wij u helpen. Ons team met experts staan voor u klaar om hun kennis te delen en uw vragen te beantwoorden.

Ook bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in ons Energiecentrum, De Beverspijken 33 in Den Bosch (industrieterrein De Vutter). Hier laten we u zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van batterijen, laders, veiligheid en toebehoren.

De koffie staat klaar. Zien we u snel? – Indubatt, úw schakel in capaciteit