Mijn tractie accu is gevallen. Wat nu?

U hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje. Een momentje van onhandigheid of onoplettendheid bij het verwisselen en boem: de tractie accu ligt op de grond. Wat nu? Kunt u de accu gewoon weer gebruiken?

Tractie accu na val niet meer betrouwbaar

Helaas kunnen we u niet het antwoord geven waar u waarschijnlijk op hoopte. Wanneer een tractie accu is gevallen is deze niet meer betrouwbaar. Zeker wanneer de accu vlak voor de val nog in werking was, heeft een val een grote impact op de negatieve platen waardoor stukjes van de platen kunnen afbreken. U kan er vergif op innemen dat deze stukjes vroeg of laat voor kortsluiting in een of meerdere batterijcellen gaan zorgen. Deze beschadigde cellen gaan vervolgens ontladen waardoor de tractie accu uitvalt. Daar staat u dan, met een heftruck die niet meer verder wil.

Eerste hulp bij omgevallen tractie accu’s

Is uw tractiebatterij omgevallen? Zoek allereerst uw persoonlijke beschermingsmiddelen en probeer daarna de accu zo snel mogelijk weer rechtop te zetten. Als er vloeistof uit de accu is gekomen moet u deze niet proberen op te doen met een gewoon schoonmaakdoekje. Hiervoor raden we aan een neutralisator of absorptiekorrels te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk de accu meteen opnieuw te voorzien van accuwater, zoals u dit ook zou doen nadat de accu is opgeladen. Dit is belangrijk om verdere beschadiging aan de platen te voorkomen.

De tractie accu lijkt het gewoon te doen

Hou er rekening mee dat de accu vrijwel direct na de val kortsluiting kan krijgen, maar dat dit probleem ook kan sluimeren. Het probleem bouwt zich in dat geval op en pas een paar maanden na de val knalt uw accu er opeens uit. Vandaar dat we stellen dat een tractie accu niet direct na een val defect is, maar wel onbetrouwbaar.

Repareren en keuren terwijl u huurt

Een onbetrouwbare tractie accu brengt een groot risico voor uw intern transport met zich mee. Bent u benieuwd of uw tractie accu nog te repareren is en wilt u deze opnieuw laten keuren? Neem dan contact met ons op. Heeft u in de tussentijd wel een vervangende accu nodig? We kunnen u een huuraccu aanbieden die u kan gebruiken terwijl we uw gevallen accu onder de loep nemen. U kunt bij Indubatt tractie batterijen huren voor korte en lange termijn.

Tractie batterij vervangen zonder grote investering?

Wilt u de tractie accu liever direct vervangen? Dan biedt Indubatt een ruim assortiment aan nieuwe én gebruikte tractie accu’s. De gebruikte accu’s zijn uiteraard volledig gekeurd door Indubatt zodat u zeker weet dat u weer een betrouwbare tractie accu in huis hebt. Informeer naar de kosten en levertijden voor de accu die u zoekt.

Wilt u meer weten?

Nu weet u waar u op moet letten wanneer uw tractie accu onverhoopt is gevallen. Wilt u meer weten over een bepaalde toepassing? Of heeft u een specifieke vraag voor uw voertuig, machine of batterij? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij staan vol enthousiasme klaar om vragen te beantwoorden en hun kennis te delen.

Ook bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in ons Energiecentrum, De Beverspijken 33 in Den Bosch (industrieterrein De Vutter). Hier laten we u zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van batterijen, laders, veiligheid en toebehoren.

De koffie staat klaar. Zien we u snel? – Indubatt, úw schakel in capaciteit